IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

På tide å stille krav - åpne grensene!

Med regjeringens råkjør mot asylsøkere, og et Frp som sprer rasisme er det på høy tid at vi stiller krav: Åpne grensene og før en fordomsfri politikk overfor dem som kommer hit.

linje

Publisert: 16.09.2004

Medieoppslagene om innvandring og integrering var endelig i ferd med å ta litt rotta på Erna Solbergs rå politikk overfor asylsøkere, da det dessverre snudde. Dørene ble åpnet på gap for Solberg og Frp med Carl I. Hagen og Per Sandberg i spissen.

I front for dette sto professorene Bertholdt Grünfeldt og Thomas Hylland-Eriksen med uttalelser i NRK-radio den 9. september. Grünfeldt mener vi har masseinnvandring, og at innvandrere må tvinges til å lære norsk og må ta opp i seg norske verdier og holdninger. Hylland-Eriksen talte for nytenkning i innvandringspolitikken pga trikkedrapet og andre tragiske hendelser. Begge sa at Norge bør vurdere å opprette asylmottak i Afrika.

Til Grünfeldt er det å si at nettoinnvandringen til Norge første halvår i år var på 4300 personer, som er den laveste nettoinnvandringen på tre år. Mye takket være en ekstrem streng innvandringspolitikk, som har blitt stadig verre. Å kreve at innvandrere må tvinges til å lære norsk er en hån mot alle dem som kan norsk flytende uten å få jobb, og alle dem som står i kø for å gå på norskkurs.

Til Hylland-Eriksen

Til Hylland-Eriksen: Dette holder ikke! 3. september slo Morgenbladet opp at Hylland-Eriksen ønsker en og en halv million innvandrere til Norge. Utspillet kunne han ha åpnet for en spenstig debatt og et positivt bilde av innvandring. Dette ble imidlertid slått i hjel av radiouttalelsen seks dager etter.

Hylland-Eriksen har tidligere bidratt til en nyansert debatt om innvandring, men har med det siste utspillet sjokkert mange. Å foreslå asylmottak i Afrika griper rett inn i EUs pågående debatt om tiltak for å stenge mennesker fra Asia og Afrika ut av Europa.

Leirer utenfor Europa er et av forslagene som diskuteres. Å ønske nytenkning i innvandringspolitikken etter trikkedrapet vil av enkelte kunne tas til inntekt for en enda sterkere utestengning av mennesker på flukt og som banker på Norges dør. Han bør straks rette opp dette inntrykket hvis han ikke står for det.

Medieoppslagene om den brutale asylpolitikken vil trolig fortsette, men ikke i det uendelige. Vi må bruke anledningen til å omsette en voksende kritisk opinion mot denne politikken i handling. Slik kan vi møte Solberg, Hagen, Grünfeldt og deres likesinnede.


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.