IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Demonstrasjon mot nazi-konsert

200 MØTTE opp på en dags varsel da SOS Rasisme innkalte til punktmarkering i Oslo mot en planlagt nazi-konsert 4. august.

linje

Publisert: 16.08.2001

En gruppe i tilknytning til Boot Boys skulle arrangere nazi-konserten et sted på Romerike.

Nazistene bruker slike konserter for å rekruttere og styrke seg. Festene og konsertene er fødselshjelpere for nazistisk terror.

Forrige gang nazistene var samla på Romerike var 22. januar, der deltok blant annet Ole Nicolai Kvisler og Joe Erling Jahr. Få dager etter ble disse arrestert og siktet for drapet på Benjamin Hermansen på Holmlia.

Det finnes enkelte nazister på Romerike, men de er ikke sterkere der enn andre steder. Og de er like forhatt der som overalt ellers i Norge.

"Den konserten må vi stoppe. Vi veit jo alle hva slike grupper står for, og det er viktig å ta avstand fra de holdningene. Det har ingenting med ytringsfrihet å gjøre. Den som sier det, bruker det bare som en unnskyldning for å slippe å bry seg," sa butikkarbeider Anett Schmidt til Romerikes Blad da det ble annonsert at det skulle være nazi-konsert på Kløfta.

SOS Rasisme og Kommuneforbundet i Akershus kontaktet politi og utleiere for å få stoppet et eventuelt nazi-arrangement på Romerike. Lite tyder likevel på at det ble arrangert noe som helst. Antagelig var ryktet plantet av nazistene for å få oppmerksomhet rundt en markering av nazisten Rudolf Hess dødsdag 17. august.

I fjor annonserte Boot Boys at de skulle arrangere en marsj for å hedre massemorderen Hess i Oslo sentrum. I stedet demonstrerte 15 000 mennesker mot nazisme på Youngstorget.

En liten gruppe på 30 nazister hadde en patetisk marsj i sentrum av Askim. Politet forsøkte aldri å stoppe denne marsjen.

Nazistene må konfronteres hvor enn de forsøker å markere seg. Nazistene er svake i Norge i dag fordi de er blitt møtt med motstand hver gang.


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.