IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Mer enn 2000 i "marihuanamarsjen":

Voksende motstand mot norsk narkotikapolitikk

OVER 2000 hovedsaklig unge folk deltok på årets marihuanamarsj i Oslo 5. mai. Det er tredje året på rad at den blir arrangert av NORMAL - Norsk Organisasjon for reform av marihuanalovgivningen.

linje

Publisert: 09.05.2001

- Et totalforbud er helt galt og derfor er jeg her, sa professor i kriminologi, Nils Christie, til de frammøtte på Rådhusplassen.

Nils Christie som i årrekke kjempet for å få "løsgjengerloven" fjernet, har sagt at polititets forfølgelse av narkomane kan sies å være en nyinnføring av loven.

Den internasjonalt anerkjente kriminologen sa at "de sterke virkemidlene" som tas i bruk i kampen mot cannabis (hasj og marihuana) ikke stemmer overens med hvor "farlig" cannabis er.

Kampen mot narkotika fyller opp fengslene og gir mer makt til politiet.

Derfor er også politiet villige til å bruke alle midler for å bekjempe legaliseringstilhengere.

Politiet hadde tidligere gått ut og forbudt arrangementet og professorens tale - av frykt for en gjentagelse av i fjor. Da de ble jaget ut av Slottsparken av demonstranter etter brutalt å ha angrepet dem.

Demonstrasjonsforbud kunne fort blitt pinlig for ytringsfrie og demokratiske Norge, i og med at Christie to dager senere skulle motta Fritt Ord-prisen.

Men politiet holdt seg i bakgrunnen på demonstrasjonen.

Skremsler

Thomas Heiersted fra NORMAL gikk hardt ut mot politiets forbud og deres skremselspropaganda om "hasj- overdose" i forkant av markeringen.

Han påpekte at han fant det underlig at det ikke ble nevnt at personen som i følge politiet døde av hasjoverdose på glattcelle, hadde amfetamin i blodet.

- Jeg har jobbet for legalisering i mange år, sa Jan Mesicik, en av de som deltok på demonstrasjonen.

- Den politikken Norge praktiserer fører bare til at folk mister respekt for staten. Grunnen til at det hvert år kommer flere på disse markeringene kommer av at folk ser hva som skjer i resten av Europa. Dessuten er selve debatten legitim nå - før var det tabu å snakke om legalisering av cannabis, sa han.

Etter de to appellene gikk demonstrantene i et langt tog langs Karl Johan før de endte opp på Rådshusplassen igjen. Toget bestod i all hovedsak av unge folk.

- Rasisme

- Jeg går i demonstrasjonen for å vise at jeg ikke aksepterer presset fra politiet, sa Marius Ramirez.

- Når folk ser alle de som er her, og mange unge, så tør kanskje flere å følge etter, sa han.

- Jeg har mistet håpet i Norge, men kom på demonstrasjon for å vise min støtte. Det burde vært demonstransjoner som denne hver uke, sa Kareen.

På Rådhusplassen ble den siste appellen holdt av Randi Færevik fra Internasjonale Sosialister: Randi sa at narkotikapolitikken som føres i Norge er rasistisk og legitimerer stengte grenser.

- Kriminaliseringen fører til økt kontroll av mennesker og den trakassering som husransakelser og kontroller ute på gata er. De burde heller ta den største kriminelle i hele verden, George W. Bush, avsluttet Randi Færevik til applaus fra demonstrantene.

Hun oppfordret alle til å bli med til Göteborg for å demonstrere 14. - 16. juni.


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.