IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Store kutt i Bergen

FINANSBYRÅD i Bergen, Tron Tystad (Ap), vil kutte med mellom 100 og 200 millioner i neste års budsjett. Bydelene sliter med underskudd på tilsammen 150 millioner og flere barnehager, fritidsklubber og sosialtjenester står i fare for nedleggelse.

linje

Publisert: 01.12.2001

Gjelden øker fra år til år og velferden i de fleste kommunene tas strupetak på. Hvis ikke gjelden slettes med oljefondet, kommer svært mye til å bli rasert.

Men først utnyttes elendigheten av høyresiden til å lokke med privatiseringers fortreffelighet.

Høyre foreslår såkalte "selvstyrte" skoler i Bergen som ikke betyr annet enn å skyve ansvaret vekk fra det offentlige og over på private interesser.

Alle, bortsett fra SV og RV, vil "løse" budsjettknipen med salg av aksjer i Bergenhalvøens Kommunale Kraftselskap (BKK). Men dette er kortsiktige og ukloke forslag. Selger du kan du ikke hente mer, om du skulle trenge det senere. Dessuten er det stor sjanse for at aksjene som ved salg overtas av Statskraft, viderføres til multinasjonale giganter, når staten finner det profitabelt.

Foreløpig er det usikkert om byrådet går til Høyre eller SV, for å sikre budsjettflertall. SV har vært ambisiøse og har relatert sine påplusninger til hva de har foreslått i sitt alernative statsbudsjett.

Frps knuste utstillingsvindu

OS KOMMUNE skulle være Frps utstillingsvindu. Men etter voldtektsanklagene mot Frp-ordføreren Terje Søviknes har Siv Jensen og Carl I. Hagen slutta å si "se på Os". Ikke så rart kanskje. For nå kuttes det for harde livet i den Frp-styrte kommunen.

Frp og Søviknes var fulle av lovnader da de kom til makta i 1999. Gratis sydenturer til pensjonistene var bare en av dem.

Nå er det andre tider. 10% av de kommuneansatte kan miste jobben, i følge LO Aktuelt.

De ansatte "tilbys" tre måneders etterlønn om de slutter frivillig. I følge tillitsvalgte er dette ulovlig siden budsjettet, i skrivende stund, ikke er behandlet ennå.

Det skal kuttes drastisk i eldreomsorgen og i skolesektoren. Allaktivitetshuset nedlegges. Det ligger også an til at Norlandia Omsorg AS overtar flere sykehjemsplasser.

Hovedtillitsvalgt Jonny Christensen lover kamp mot oppsigelser: "Skal noen ta hatten sin og gå i Os kommune, er det ordføreren og rådmannen. Begge er amatører som ikke kan eller gjør jobben sin," sa han til Bergens Tidende.

"Vi må gjennomføre historisk omfattende reduksjoner," sa rådmannen da han la fram budsjettet.

Fagforeningene reagerer kraftig på at hele 120 ansatte kan få sparken og at det kan skje allerede 19. desember.

"Det blir for enkelt å skylde på staten og Osama bin Laden. Nå får rådmannen, Høyre og Frp ta ansvar," sier Christensen.

Budsjettet skal behandles 18. desember.


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.