IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Clemets skole-rasisme

KRISTIN CLEMETS lovforslag om friskoler vil ifølge ministeren bety større valgfrihet til å velge skole. Men på NRKs "Politisk kvarter" forklarte også Clemet forslaget med formuleringer om valgfrihet som i sin konsekvens er rasistiske.

linje

Publisert: 08.05.2003

På spørsmål fra intervjueren om lovforslaget betyr større valgfrihet til å ta barna ut av offentlig skole dersom noen føler det urettferdig, svarte Clemet:

- I dag har man altså skoler i Oslo, hvor det er 60, 70, 80, ja noen har tidvis hatt nesten 100 prosent minoritetsspråklig bakgrunn. Andre skoler har nesten ingen. Og det har jo sammenheng med at skolen du går på avgjøres av hvilket bosted du har.

- Friheten til å velge bosted er det jo først og fremst de som har god økonomi som har. Et visst innslag av friskoler vil gjøre det mulig også for andre enn de som har god økonomi til å velge seg til en annen skole.

Clemet bagatelliserer sine uttalser og hevder hun har blitt "misforstått", og viser til svenske erfaringer som skal vise at friskolene kan virke integrerende.

Som Sosialistisk Arbeideravis har skrevet tidligere, er erfaringene fra Sverige tvert imot at friskolene der har virket segregerende. Det er først og fremst de velutdannede foreldrene som bruker valgmulighetene.

Utdanningsforbundet viser til en undersøkelse fra det svenske Skolverket som viser at svenske elever velger bort skoler med stor andel innvandrerbarn. Studien viser en klar tendens til at valgfriheten forsterker etnisk, sosioøkonomisk og prestasjonmsmessig segresjon.


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.