IS

På nettsiden:

Kontakt oss

Om IS

Temaoversikt:

1968

Afganistan

Antikapitalisme

Antirasisme

Faglig kamp

Klima

Krigen i Irak

Kultur

Kvinnekamp

Marxisme

Midtøsten

Nasjonalisme

Økonomi

Søk i arkivet

Avansert

website stats

space
space

boks Hva skjer

boks Lenker

boksInternasjonal Sosialisme

Møter, seminarer, demoer. Se hva som skjer. [mer]

Motstand på nettet [mer]

Abonner på Internasjonal Sosialisme. [mer]

Irak og Palestina

Okkupantene ut!

linje

Publisert: 08.05.2003

BUSH har erklært seier i Irak. Men det er ingen "fred" USA og Storbritannia har skapt. De har skapt massiv ødeleggelse, og nå vil de la storselskapene plyndre Irak. De vil styre Irak som en koloni.

"Koalisjonen alene skal ha absolutt autoritet i Irak," sa David McKiernan, kommandør for bakkestyrkene i Irak. Det er rene ord for pengene.

Den amerikanske militærmaskinen mener alvor. Siden Bagdad falt har okkupantene drept flere titalls irakere som har protestert mot USA.

"Profetien om at 'Irak vil bli Palestina' som noen irakere laget bare timer etter amerikanernes inntog i Bagdad, er ikke så fjern som den først kunne synes ... ingrediensene i en intifada begynner å komme til syne," rapporterte den britiske avisa Guardian.

Likevel vil USA og verdenslederne ha oss til å tro at deres "veikart" vil skape fred i Midtøsten. "Veikartet" for fredsprosessen i Midtøsten legaliserer staten Israels okkupasjon av det meste av de palestinske områdene. Palestinerne får ikke mer enn de har idag, og det får de bare om de gjør knefall for USA og Israel.

USA og deres vaktbikkje Israel er en del av problemet i Midtøsten. Bare ved at okkupantene trekker seg ut kan det skapes virkelig fred i Palestina og i Irak.


printPrint-versjon

tipsTips en venn:

tips
space

space

Til toppenTil toppen

ForumKommenter denne artikkelen (Krever innlogging).


space

Logg innHusk meg

Ny Bruker


RSS-feed

Siste 5 saker:

Ny nettside

... [mer]

20.01.2017

Ny nettside

Internasjonale sosialister har fått ny nettside: internasjonalesosialister.no ... [mer]

02.01.2017

Ingen norsk imperialist-krig! Ingen legitimitet for bombing!

... [mer]

21.11.2015

Imperialistiske stormakter har satt det syriske folket til side

30. oktober satt stormakter og diktaturer seg til bords i Wien for å drøfte hva de vil med Syria. Den syriske sosialisten Ghayath Naiss ... [mer]

18.11.2015

Deres kriger - våre døde

NPA (Frankrike) om terrorhandlingene i Paris 13. november. Oversatt til dansk av Internationale Socialister og publisert i Socialistisk ... [mer]

18.11.2015

INTERNASJONALE SOSIALISTER // PB 9226, 0134 Oslo. // Tel: 22 20 17 89 // Fax: 22 20 35 70. Epost: intsos@intsos.no. Teknisk: webmaster@intsos.no.